Mijlpalen baby 9-12 maanden

Jouw kindje begint nu echt al groot te worden. Het lijkt als de dag van gisteren dat dat kleine boeffie nog in twee handen paste. De laatste mijlpalen van het eerste levensjaar komen eraan. Zullen we eens gaan kijken wat jou nog te wachten staat?

9 maanden

Dit wordt een speciale maand voor jou. Jouw baby leert nu kusjes geven! Het gaat natuurlijk allemaal nog niet zo soepel, en soms voelt het gewoon alsof je een kopstoot krijgt, maar hij doet het met de beste intenties. Ook kan hij nu langzaam zelfstandig zitten. De motoriek wordt steeds beter en voordat je het weet racet hij heel de kamer door. Hij zal nog wel last hebben van eenkennigheid en verlatingsangst.

10 maanden

De opvoeding kan nu echt beginnen, dus hou je maar vast. Jouw baby begint nu te leren wat het woordje ‘nee’ betekent. Natuurlijk betekent dit niet dat hij er altijd naar luistert. Humor begint de baby ook te snappen, en hij zal dan ook regelmatig alles uit de kast trekken om jou te laten lachen. Zo worden ook zijn sociale skills beter. Alhoewel hij nog niet kan praten, kan hij wel al naar dingen wijzen om iets duidelijk te maken.

11 maanden

Jouw kindje is al bijna een jaar op de wereld. Het lijkt allemaal zo snel te gaan. Het consultatiebureau zal nu ook een gezondheidscheck uitvoeren en de fysieke en emotionele ontwikkeling bekijken. Doe je mee aan het Rijksvaccinatieprogramma? Dan krijgt hij ook nog eens prikjes deze maand. Eten wordt nu steeds leuker voor de baby. De verschillende structuren en temperaturen zijn leuk om te ontdekken. Fingerfoods zijn dan ook erg gewild. Het zal wel een kliederboel worden af en toe, maar dit staat hartstikke leuk op de foto om over een paar jaar terug te kijken.

12 maanden

Hoera! Jouw baby is nu al een jaar oud. En het mooiste cadeau wat hij aan jou geeft? Hij snapt nu echt wat mama en papa betekenen. Voorheen zei hij dit wel, maar koppelde hij dit nog niet bewust aan jou. Dat is nu anders. Hij kan ook helemaal met jullie mee eten. Zout, vette sausjes en andere specerijen kun je nog wel beter achterwege laten, maar hij kan gerust eten wat de pot schaft. Opvolgmelk of borstvoeding is nu niet meer noodzakelijk en je kunt de overstap naar koemelk gaan maken. Het kan ook best zijn dat hij nu ook zijn eerste woordjes gaat zeggen! Brabbelen met een stembuiging heeft hij nu ook al door. Geniet nog maar even van deze tijd. Het gaat allemaal zo snel, en zodra jouw baby wat ouder wordt zul je deze tijd stiekem toch missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van bijtring-winkel.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 33 reviews.