Mijlpalen baby 5-8 maanden

Jouw baby is ondertussen al een flink stuk gegroeid en begint echt een eigen persoontje te worden. Wanneer je de mijlpalen uit het vorige bericht hebt bereikt kun je je voorbereiden op deze mijlpalen.

5 maanden

De spieren van jouw baby ontwikkelen zich in een rap tempo, en dit is ook terug te zien in het gedrag. Hij zal zijn armen steeds vaker gaan strekken terwijl hij op zijn buik ligt, maar hij zal ook steeds vaker dingen proberen te grijpen. Beetje jammer dat dit er vaak op neerkomt dat er aan jouw haar getrokken wordt, maar hey, het is toch weer een mijlpaal! In de zithouding zal jouw baby nu ook zijn hoofdje langzaam recht kunnen houden. Belletjes blazen, oftewel pruttelen, is ook een hele leuke bezigheid op deze leeftijd. Wist je trouwens ook dat jouw baby nu diepte kan zien? Ook de intonatie, en dus ook het verschil tussen ja en nee, kan hij nu duidelijk van elkaar onderscheiden.

6 maanden

Je begint nu echt te merken dat jouw baby ouder wordt. Een half jaar alweer! De verandering van slaapkop naar energierijke onderzoeker is zo subtiel gegaan dat het je niet eens opgevallen is. Is het je wel opgevallen dat hij steeds meer begint te brabbelen? Hij ontdekt nu trouwens ook dat ieder object uniek is, en zal dan ook alles binnen bereik proberen te pakken om het te onderzoeken. Ook het omrollen krijgt hij nu aardig onder de knie. Het kan trouwens ook zo zijn dat de eerste tandjes nu beginnen door te komen! Experimenteer daarom met hapjes vast voedsel en hou een bijtring in de buurt voor wanneer de bijtbehoefte omhoog komt.

7 maanden

Nu begint hij echt door te krijgen dat bepaalde acties een reactie bij jou teweegbrengen. Kijk dan ook niet verrast op als hij van alles gaat uitproberen bij je. Verder zal jouw kindje nu ook langzaam maar zeker zelfstandig kunnen zitten, natuurlijk nog wel met de nodige ondersteuning. Zijn handen zijn een belangrijk middel om te communiceren, en deze zal hij dan ook steeds vaker gebruiken als hij iets duidelijk wilt maken. We komen langzaam in de buurt van het kruipen, maar voorlopig zullen de meeste baby’s nog aan het tijgeren zijn.

8 maanden

Nu gaan we echt te maken krijgen met verlatingsangst en eenkennigheid. Het is dan voor het kindje een drama als papa of mama de kamer uit gaan zonder hem. Wel kan hij al objecten en mensen opslaan in zijn geheugen. Hij beseft dan ook dat die mensen en objecten nog wel bestaan, ook al ziet hij ze niet. Ook krijgt hij nu door dat iedereen een eigen persoon is, en die vreemde persoon die even wilt koekeloeren in de buggy is dus helemaal niet mama. Dat kan best even schrikken zijn! Het is normaal voor kinderen om bij 8 maanden oud last te krijgen van eenkennigheid of verlatingsangst. Hij wil alleen nog maar bij papa of mama zijn. Het krijsen is dus echt niet om je te pesten, maar om zijn gevoelens te uiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van bijtring-winkel.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 33 reviews.