Deze beroemde mensen hebben ook AD(H)D

Soms kan het een beetje voelen alsof je er helemaal alleen voor staat. Alsof niemand je begrijpt. Dat alleen jij last hebt van deze klachten en dat niemand zich kan inbeelden hoe dit voelt. Toch zijn er genoeg mensen met de diagnose AD(H)D, zelfs beroemde mensen!

Jochem Meyer

De meest bekende Nederlander met ADHD is toch zeker wel Jochem Meyer. Hij is ook niet bang om hiervoor uit te komen en heeft er zelfs lol mee. Als er iemand is die we als voorbeeld kunnen gebruiken dan is het toch echt wel deze cabaretier.

Albert Einstein

We moeten toegeven, dit is slechts speculatie, maar hij komt vaak voor in lijstje met ADHD mensen. Toch is er nog altijd discussie over zijn mentale toestand. Het is al bekend dat hij een vorm van autisme en dyslexie had. Veel mensen die de diagnose autisme hebben gekregen, hebben ook de diagnose AD(H)D. De kans is dus aanwezig, maar het zal nooit bewezen kunnen worden.

Jim Carrey

Het is voor Jim Carrey helemaal niet zo moeilijk om zijn hyperactieve rollen te spelen, hij heeft namelijk ook ADHD. Natuurlijk moet hij nog wel zijn script onthouden, maar het hyperactieve karakter wat hij in veel films speelt is voor hem natuurlijk. Hij is heel open over zijn diagnose en wilt dan ook meer bekendheid voor de diagnose en wat het betekent voor mensen die hiermee leven.

Katja Schuurman

Ook Katja Schuurman is een BN’er die open is over haar relatie met AD(H)D. Ze schijnt behoorlijk chaotisch te zijn, maar kan ook juist weer in een hyperconcentratie terecht komen. Het kan dus alle kanten op.

Justin Timberlake

Deze wereldberoemde zanger heeft toegegeven zowel ADD als OCD te hebben. Dit heeft hem er niet van weerhouden om wereldwijd een succesvolle artiest te worden met een paar hete videoclips. Tevens speelt hij ook wel eens in films.

Will Smith

Hij zou zomaar een icoon genoemd kunnen worden. Will Smith is bekend als acteur, producer en rapper. Hij heeft zich nooit echt aan één ding gehouden en dat is waarschijnlijk te danken aan zijn AD(H)D. Hij heft zelfs toegegeven dat hij moeite heeft met de scripts lezen en onthouden, en dan doet hij wat elke briljante acteur doet: improviseren! Dat zorgt soms voor de beste resultaten en de mooiste scenes.

Dennis Weening

We hebben allemaal het verhaal van Dennis kunnen volgen in het programma ADHDennis op SBS6. Voor velen van ons zal het ook herkenbaar geweest zijn. Niet weten of je het nu wel of niet hebt, veel van de klachten herkennen, en dan uiteindelijk toch die diagnose krijgen was een hele opluchting voor Dennis. Op basis van dit programma zijn er ook vast een hoop mensen geweest die toch maar eens een afspraak hebben gemaakt voor zichzelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van bijtring-winkel.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 33 reviews.