De scholen beginnen weer!

Het heeft even geduurd, maar over twee weken mogen de kinderen weer full-time naar school. Natuurlijk zal dit wel even wennen zijn na zo lang thuis zitten. Het is te verwachten dat er dan ook enige onrustigheid ervaren zal worden door de kinderen. Hoe kun je jouw kind hier het beste mee helpen?

Vast ritme

Het is ontzettend belangrijk voor kinderen om een vast ritme te hebben. Het liefst wil je nu al beginnen met naar dit ritme toewerken, zodat jouw kind er over twee weken al aan gewend is. Doe dit geleidelijk. Ritme is van groot belang voor kinderen omdat zij moeten weten waar zij aan toe zijn. Als je grote veranderingen van de een op de andere dag introduceert dan zul je dit al gauw terugzien in het gedrag. Ga zelf ook mee in dit ritme en zorg dat jullie allebei genoeg slapen. Zo ga je uitgerust de laatste loodjes van het schooljaar tegemoet.

Bereid jezelf ook voor

Uiteraard is het belangrijk dat de kinderen voorbereid zijn, maar voor jou zal het ook weer even wennen zijn. Elke ochtend weer vroeg opstaan, lunch maken voor de kinders, de kinderen naar school brengen en ophalen, zorgen dat alle boeken in de tas zitten en ga zo maar door. Als je dit niet elke dag doet dan kan het makkelijk vergeten worden. Zet desnoods een wekker voor deze dingen, of hang briefjes op zodat je het niet vergeet. Terug in een ritme komen is niet altijd makkelijk.

Ontspannen

Zowel voor jou als het kind is het belangrijk dat er tijd is voor ontspanning. Voor het kind kan de eerste week veel prikkels met zich meebrengen, en voor jou kan het overweldigend zijn om weer alles te moeten regelen. Plan niet teveel activiteiten in de eerste paar weken, en geniet van jullie tijd samen. Zet lekker een filmpje op met een bak popcorn of geniet in de tuin met de familie. Zowel jij als jouw kind hebben de ruimte nodig om jezelf even terug te trekken.

Extra spullen

Laat jouw kind ook een paar extra dingen mee naar school nemen. Het zijn rare tijden waar we nu in leven met het coronavirus, dus een flesje ontsmettende gel is best op zijn plaats. Ook kan het helpen om de bijtring of bijtketting in de tas te stoppen. Misschien is jouw kind best nerveus over de nieuwe situatie waar we in leven, en dat is heel goed te snappen, ondersteun je kind dan ook indirect terwijl hij op school is. De leraren zullen best snappen waarom de bijtketting in de tas zit als je dit uitlegt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van bijtring-winkel.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 33 reviews.