De eerste mijlpalen van een baby 0-4 maanden

De geboorte van een kind is natuurlijk een wonderlijke gebeurtenis. Vanaf nu kun je eindelijk kennis maken met jouw mini-me. Als ouder heb je nu heel veel mijlpalen om naar uit te kijken, ook al lijkt de tijd soms veel te snel te gaan.

0 maanden

Dat is ook nog eens wat zeg, zat dat kleine kindje eerst nog negen maanden in jouw buik, en nu kun je hem of haar heerlijk in jouw armen houden! Dat is een heel apart gevoel. Ook al is jouw baby nog zo jong, hij kan na de geboorte al een aantal mijlpalen meemaken. Zo kan hij bijvoorbeeld in zijn eerste maand een object op 20-30cm afstand scherp zien. Ook kan het jouw stem en geur herkennen. Zo herkent de baby ook of jij inderdaad de moeder bent of niet, zonder je van dichtbij te hoeven zien. Verder zal hij zijn hoofdje een paar seconden kunnen optillen en kan hij langzamerhand een uur lang wakker blijven.

1 maand

Het lijkt als de dag van gisteren dat je aan het bevallen was van dit wondertje. Toch is het alweer vier weken geleden! Jouw kleine wondertje zal nu beginnen met glimlachen als hij iets leuk vindt, en zichzelf troosten door te duimen. Ook probeert hij zichzelf al een beetje verstaanbaar te maken door verschillende babyklanken te produceren. Het zal je ook opvallen dat zijn handjes nu af en toe open en dicht gaan, dat doet hij helemaal zelf!

2 maanden

Langzamerhand begint jouw kleintje steeds slimmer te worden en steeds meer te leren. Zo gaat hij nu bijvoorbeeld leren om objecten te volgen met zijn ogen, want dat is best wel interessant allemaal. Wist je trouwens dat zijn ogen ook steeds meer ontwikkelen? Vanaf de tweede maand is het mogelijk voor baby’s om kleuren te zien!

3 maanden

Drie maanden alweer.. precies één jaar geleden vond de bevruchting plaats, herinner je dat nog? Ondertussen kan het wondertje al zijn hoofdje omhoog houden en zichzelf opdrukken tot 45 graden. Zijn beenspieren worden ook al flink ontwikkel door al dat trappelen. Het is nu vooral interessant om de wereld te verkennen met zijn mond. Alles wat hij pakken kan zal in zijn mond verdwijnen. Dit is een van de voornaamste manieren waarop baby’s de wereld verkennen. Ook zul je merken dat jouw kleine nu meer sociale interesse toont.

4 maanden

Je zou wel heel de dag kunnen genieten van jouw kleine dondersteen. Hij kan heel de dag bezig zijn met zijn handen en voetjes, en vermaakt zich prima zonder speelgoed. Zijn eigen lichaam is natuurlijk ook behoorlijk interessant om te ontdekken. Het is nu trouwens ook mogelijk voor jouw baby om diepte te zien. Ook kan hij nu volgen met zijn ogen zonder zijn hoofd te draaien. Zoals we al eerder zeiden, de ontwikkeling van de ogen blijft rap doorgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van bijtring-winkel.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 33 reviews.