Concentratiestoornis en bijtkettingen

Het is vandaag een belangrijke dag op het werk of op school, en je kunt het absoluut niet veroorloven om een verminderde concentratie te hebben. Wat doe je dan? Je kunt er voor kiezen om een kauwgompje mee te nemen en muziek op te zetten, maar meestal wordt dit niet echt gewaardeerd. Weet je wat je dan eens moet proberen? Juist! Een bijtketting.

Bijtketting voor concentratie

Onderzoek heeft al bewezen dat het kauwen van kauwgom een verbetering van de hersenactiviteit belooft. Maar hoe ontstaat deze reactie eigenlijk? Tijdens het kauwen beweeg je de kaakspieren. Net zoals elke andere spier, heeft deze ook zuurstof en glucose nodig. Er wordt extra bloed naar je hoofd gepompt waardoor er extra glucose en zuurstof vrij komt. Dit zorgt er weer voor dat jouw hersenen extra goed kunnen functioneren. Bijten is dus ontzettend goed voor de concentratie en het geheugen. Maar het is niet echt sociaal acceptabel om bijvoorbeeld in de klas of tijdens een vergadering kauwgom te kauwen. Dus wat doe je dan? Dan gebruik je een bijtsieraad!

Positief effect

Normaal gesproken zoeken mensen met een bijtbehoefte van alles waar ze op kunnen kauwen. Sommige gebruiken hier een pen voor, anderen hun mouwen. Helaas zijn dit dingen die snel kapot gaan, en bovendien is het ook niet zo hygiënisch. Je wilt de bijtbehoefte dus op een andere manier uiten. Dit hoeft er totaal niet kinderachtig uit te zien. Er zijn bijtkettingen in allerlei verschillende soorten en maten. Je zou bijvoorbeeld ook een stoere ketting in de vorm van een Gameboy kunnen gebruiken. Jij of jouw kind heeft dan een super leuke ketting, die ook nog eens effectief gebruikt kan worden.

Concentratiestoornis

Het is natuurlijk vervelend als iemand last heeft van een concentratiestoornis. Bij een concentratiestoornis is het moeilijk om de aandacht te houden op iets of iemand. Een concentratiestoornis heeft drie verschillende categorieën. De eerste groep kan zich bijvoorbeeld maar heel kort op iets concentreren. Het maakt in dat geval niet uit hoe erg iemand het probeert, uiteindelijk valt de aandacht weg. De beperking zit bij deze groep vooral in de duur van het concentreren.
Bij de tweede groep gaat het om mensen die snel afgeleid zijn. Ze vinden al gauw weer iets anders wat de aandacht trekt en kunnen zich niet meer concentreren op het originele punt.
De derde groep kan zich wel concentreren, maar niet efficiënt.
Voor al deze categorieën kan het handig zijn om een bijtketting te proberen. In de meeste gevallen zal er een verbetering te zien zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van bijtring-winkel.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 33 reviews.