Bijtketting voor volwassenen

We hebben ondertussen al heel veel verteld over een bijtketting en bijtring voor baby’s en kinderen, maar volwassenen kunnen hier ook behoefte aan hebben.

Bijtketting voor volwassenen

Betrapt jouw partner of jijzelf jou er wel eens op dat je vaak jouw nagels bijt, of op de bovenkant van pennen zit te bijten? Of voel je je na een sociaal evenement volledig uitgeput? Dan zou je baat kunnen hebben bij een bijtring. Er zijn verschillende oorzaken waardoor jouw bijtbehoefte zo sterk is, en dat is niet alleen omdat je het gewoon lekker vind.

Overprikkeling

Een van de grootste redenen waarom volwassenen een verhoogd bijtbehoefte hebben is overprikkeling. Je hebt het zelf niet door, maar alles wat we zien, horen, ruiken en voelen moet verwerkt worden. Voor sommige mensen kan dit lastig zijn, vooral als er sprake is van AD(H)D of autisme. Prikkels kun je vaak niet tegenhouden waardoor de manier waarop je hiermee omgaat dus belangrijk wordt.

Het gebruiken van een bijtketting kan dan helpen om jouw gevoelens te reguleren en de stress van de overprikkeling te verminderen. Het maakt jouw hoofd net wat rustiger.

Verveling

Heb jij dat ook wel eens? Dan ben je bezig met een verslag schrijven voor jouw baas en heb je er even helemaal geen zin meer in. Je aandacht wordt minder en voordat je het weet zit je naar het papier te staren terwijl je op de pen kauwt. Jouw hersenen worden minder alert.

Ook hier kan een bijtsieraad een oplossing zijn. Zo blijven jouw pennen netjes en wordt jouw brein weer alert. De baas is blij dat hij het geschreven verslag op tijd op zijn bureau heeft liggen, en jij bent blij dat je niet meer hoeft te haasten om die deadline te behalen! Win-win situatie.

Me-time

Ons leven wordt ook steeds drukker. Onze bazen verwachten meer van ons, en buiten het werk hebben we ook nog genoeg taken die afgerond moeten worden. De wekelijkse boodschappen moeten nog gedaan worden, het huis moet nog schoongemaakt worden en misschien zijn er ook nog kinderen waar voor gezorgd moet worden. Soms kan het allemaal een beetje teveel worden. Op zulke momenten is het fijn als je even een moment voor jezelf kan nemen.

Wanneer je fysiek aanwezig bent, maar jezelf toch kan afsluiten van de wereld, zal niemand jou iets kwalijk nemen. Neem daarom even de tijd voor jezelf en ontspan even door te kauwen op de bijtketting. Er is niemand die jou raar zal aankijken, want je bent gewoon aanwezig en neemt even een paar minuten voor jezelf om bij te komen. Het zou je verbazen hoeveel volwassenen met een bijtring of bijtketting rondlopen, dus zo’n bijtketting voor volwassenen is echt geen slecht idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van bijtring-winkel.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 33 reviews.