Baby’s en bijtringen

Elke mijlpaal die jouw kind bereikt is een wonderlijk moment. Ze kunnen weer wat nieuws of hebben weer een nieuwe ervaring opgedaan. De meeste mijlpalen die een kind zal meemaken gebeuren tijdens de babyfase. Een van de eerste grote mijlpalen is het moment waarop jouw kind tandjes krijgt. Binnenkort zullen ze vast voedsel kunnen kauwen en eten ze heel je kast leeg!

Wanneer komen de eerste tandjes?

Er is geen specifieke tijd waarop jouw kind al tandjes moet hebben. Meestal krijgen baby’s hun eerste tandjes tussen de 4 en 7 maanden. Als jouw kind deze eerder of later krijgt is dat geen reden om je zorgen te maken. De gemiddelde leeftijd waarop tandjes zullen doorkomen ligt rond de 6 maanden en zal doorgaan tot ze een jaar of 3 zijn. In zeldzame gevallen kan het voorkomen dat jouw kind al bij de geboorte of in de eerste maand tandjes heeft.

Hoe merk je dat de eerste tandjes doorkomen?

Je kunt heel goed merken of er tandjes doorkomen zonder in de mond van het kind te kijken. Vaak krijgen baby’s bijvoorbeeld spuitluiers tijdens het doorkomen van de tanden. Verder kan jouw kind ook koorts krijgen en slecht drinken of slapen. Als je merkt dat jouw baby vaak aan zijn oor trekt of zijn wangen wrijft, kan dit ook een teken zijn van doorkomende tanden. Maar een van de meest herkenbare trekjes, is dat jouw baby een bijtbehoefte krijgt. Alles wat jouw kleine te pakken kan krijgen zal hij in zijn mond stoppen en op kauwen.

Bijtbehoefte baby

Een baby begint rondom de 3 maanden een bijtbehoefte te krijgen. Vaak is een van de eerste tekenen hiervan dat zij hun, of jouw, handen in hun mond beginnen te stoppen. Dit doen zij vooral om de pijn die zij voelen onder het tandvlees te verzachten. Dit kun je verhelpen door koud drinken of voedsel te geven, maar je kunt ook kiezen voor een bijtring of ketting. Deze geven een prettige tegendruk voor het kind en verzacht de pijn. Als je voor een koelbijtring kiest, verdooft de kou ook nog het gevoelige tandvlees.

Hoe lang moet je een bijtring gebruiken?

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de bijtring gezien wordt als een vervanging van bijvoorbeeld de speen. Een bijtring is, bij een baby, puur te gebruiken wanneer de tandjes doorkomen. Vaak zal een baby ook zelf naar de bijtring grijpen wanneer hij of zij hier behoefte aan heeft. Wanneer de baby geen behoefte meer heeft om te kauwen zal hij zelf de bijtring links laten liggen. Je hebt dus niet het gedoe van het afleren wat je met een speen wel hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van bijtring-winkel.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 33 reviews.