Autisme en Bijtkettingen

Autisme wordt vaak gezien als ‘fout’ en iets wat ‘niet hoort’. Natuurlijk weten wij wel beter. Autisme is nou eenmaal deel van het leven voor sommige mensen en het kan ook voordelen met zich meebrengen! Zo zien mensen met autisme de wereld soms op een hele andere manier, en dat kan best wel eens mooi zijn.

Andere gedachtegang

Mensen met autisme ervaren de wereld soms op een hele andere manier. Ook kunnen zij wel eens dingen zien die wij normaal gesproken niet zouden zien. Dat levert soms mooi ervaringen op. Het zal je partner waarschijnlijk niet opvallen dat je vandaag voor een ander kleurenpaletje gekozen hebt wat betreft make-up, maar iemand met autisme kan dit zonder problemen oppikken waardoor jij je net een beetje zekerder voelt over jouw keuze!

Toch wel irritaties

Ondanks alle goede eigenschappen, zijn er ook eigenschappen waar mensen met autisme last van ervaren. Nou ja, niet zo zeer eigenschappen, het zijn meer tikjes. Bij sommige vormen van autisme vinden de mensen het fijn om ergens op te bijten. Niet uit agressie of iets, maar gewoon omdat het een fijn gevoel geeft en kalmerend is. Dat is natuurlijk helemaal niet erg! Iedereen moet doen waar hij of zij zich goed bij voelt. Maar het is dan wel zo fijn als je een specifiek iets hebt om op te bijten, en niet alle pennen bijvoorbeeld naar de gallemiezen helpt.

Bijtkettingen

Het kan helpen om een bijtketting aan te schaffen. Dit is niet alleen beter voor de tanden, maar zo heb je ook een specifiek iets waar je op kunt bijten wat echt van jou zelf is. Deze kun je altijd bij je dragen zodat het in de buurt is wanneer je de behoefte voelt opkomen. Het klinkt misschien heel kinderachtig, een bijtketting, maar dat hoeft het niet te zijn. Er zijn ook verschillende modellen die gewoon super stoer zijn en waar je je niet voor hoeft te schamen bij je vrienden.

Bijtbehoefte en autisme

Misschien vraag je je af waarom iemand met autisme een bijtbehoefte heeft. Hij of zij is immers geen baby meer. Toch is het niet raar voor grotere kinderen of volwassenen om een bijtbehoefte te hebben. Dit kan hun helpen om de prikkels die zij gedurende de dag krijgen te verwerken. Prikkels kunnen van alles zijn zoals geluiden, beelden, geuren en ga zo maar door. Voor mensen zonder autisme is dit allemaal vanzelfsprekend, maar voor iemand met autisme kan het enorm veel energie kosten om dit allemaal te verwerken. Soms lukt dit niet en wordt de persoon overprikkeld. Dit kan zich uiten in woede, verdriet of angst en kan overweldigend of zelfs onhandelbaar zijn voor zowel de persoon met autisme als de mensen om hem heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van bijtring-winkel.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 33 reviews.